W tym roku widać, że są zbiory obfite. Natura oferuje nam to, co najlepsze, więc dlaczego by jej nie wykorzystać i przygotować domowe dżemy na zimę. Ponadto w domu wiesz, co jesz.
Domowe organiczne przekąski
Chcesz tego, co najlepsze dla dzieci bez niepotrzebnie dodanych substancji, słodzików, zagęstników, nadmiaru węglowodanów i konserwantów? Przygotuj zdrowe przekąski, to wcale nie jest skomplikowane, a na zimę będziesz mieć mnóstwo przekąsek, nawet tanich.
Możesz użyć opadłych owoców, ale uważaj - nie używaj zgniłych owoców, ponieważ nawet jeśli je pokroisz, nie pozbędziesz się szkodliwych mykotoksyn.
Bazą są jabłka, do których według własnego uznania można dodać inne owoce, a nawet pierniki, orzechy lub czekoladę. Jeśli przekąski nie są specjalnie zaprojektowane dla najmłodszych, możesz spróbować je osłodzić cukrem trzcinowym lub stewią. A jeśli lubisz ciekawe smaki, spróbuj uzupełnić owoce przyprawami – cynamonem, imbirem, chili lub lawendą. Jeśli chcesz zrobić pierwsze przystawki dla najmłodszych, możesz dodać do bazy więcej marchewek, które kroisz w kółka i gotujesz do miękkości.
G21 duża suszarka do owoców Paradiso Big - biała
Przekąski dozujemy do dobrze umytych szklanek, zakręcamy, a następnie gotujemy w garnku z wodą przez około 20 minut od wrzenia. Następnie po prostu wyjmujemy go, odwracamy do góry nogami i pozwalamy mu ostygnąć.
G21 zestaw noży Gourmet Rustic, 5 szt + blok bambusowy
Lody
Jeśli nie chcesz gotować owoców - Możesz zmielić mieszankę owoców w słoikach lub zrobić z nich pyszne lody.
Na koniec mamy doskonałą wskazówkę na pyszne jabłka, które można wykorzystać przez całą zimę do strudla, ciast, bułek, owsianki czy sera. Jabłka zetrzyj lub pokrój w cienkie plasterki, dodaj trochę soli, cynamonu, dużo rodzynek i zalej rumem.
Komentarz do artykułu (0)