Czy nie wyobrażasz sobie lata bez grilla? Niezależnie od tego, czy zapalasz wieczorem grill gazowy, czy po prostu opiekasz mięso nad ogniskiem na patyku w lesie w weekendy, możesz znaleźć tutaj inspirację, zobacz jak ludzie z innych krajów lub kontynentów gotują na ogniu.
USA
Jeśli ktoś naprawdę umie grillować, to Amerykanie. To nie przypadek, że klasyczny grill kotłowy został po raz pierwszy wyprodukowany w Stanach Zjednoczonych. Oprócz klasycznego grillowania jest również bardzo popularny w USA barbecue lub stopniowa obróbka cieplna mięsa poza bezpośrednim źródłem ciepła. A co najczęściej grillują? Żeberka, hamburgery lub skrzydełka z kurczaka, w których nie może zabraknąć BBQ sosu.
PRAKTYCZNY GRILL MASTER BBQ 60
Australia
Australijczycy mają dosłownie obsesję na punkcie grilla. Lubią swoją ulubioną „barbie" na plaży i w parku, z rodziną i przyjaciółmi. A co lubią grillować? Hamburgery wołowe, kurczak, ryby, steki i warzywa.
Niemcy
Kiedy myślisz o Niemczech, możesz najpierw pomyśleć o kiełbasach i boczku. I nie jesteś daleko od prawdy, te dwa przysmaki są najczęściej przygotowywane przez Niemców na grillu. Oczywiście nie można pominąć sałatki z piwem i zimnymi ziemniakami, aby uzyskać idealną atmosferę
Meksyk
Kuchnia meksykańska jest znana na całym świecie. Fajitas, quesadillas, burritos lub enchiladas można łatwo przygotować na przykład na grillu węglowym. Inspiracją może być także ich ulubione kominki z terakoty, które uprzyjemnią każdy letni wieczór w ogrodzie
Argentyna
Argentyńskie Asado może być również świetną inspiracją dla polskich obozowiczów. Tradycja wolno pieczonej wołowiny na otwartym palenisku nad tlącymi się kłodami została przejęta przez południowoamerykańskich mieszkańców z koczowniczych kanap, a jej prostota bezpośrednio kusi wszystkich, aby spróbować przynajmniej raz to zrobić u siebie w ogródku. Wszystko czego potrzebujesz to ognisko, drewno i wysokiej jakości argentyńska wołowina.
Komentarz do artykułu (0)